Κλασική αξία και κυρίως πλήρες χορταστικό πιάτο για όλους. Τρία τυράκια, μπόλικο γάλα και αυγά και μια πίτα που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα φύλλα: 500 γρ κίτρινο σκληρό αλεύρι
- Λίγο χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση: 3 φλιτζάνια γάλα 2%
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα (νο. 10)
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη
- 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το νερό και το ελαιόλαδο. Άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 30 λεπτά
- Ανάμειξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και βάλε στο ψυγείο. Πρώτα ρίξε το γάλα και τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και τέλος τα τυριά
- Πάρε το ζυμάρι και άνοιξε 4 μεγάλα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια
- Λάδωσε ένα ταψάκι και στρώσε τα δύο πρώτα φύλλα λαδώνοντας ελαφρά
- Ρίξε τη μισή γέμιση από πάνω και σκέπασε με το τρίτο φύλλο
- Ρίξε και την υπόλοιπη γέμιση, στρώσε και άπλωσε από πάνω το τελευταίο φύλλο. Τύλιξε τις άκρες των φύλλων και χάραξε σε κομματάκια
- Ψήσε στους 180oC για 1 ώρα περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ