Μανιταρόπιτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα μανιτάρια πάνε παντού… ειδικά μέσα στην πίτα θα σε ξετρελάνουν. Δοκίμασε αυτή την κλασική συνταγή και θα με θυμηθείς…

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλογρασβιέρα τριμμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 αυγά
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά
  • Ρίξε τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μαϊντανό, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Περίχυσε με την κρέμα γάλακτος
  • Άπλωσε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί  και στρώσε μέσα τη γέμιση να απλωθεί καλά
  • Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τα φύλλα στο πλάι να σφραγίσεις τη γέμιση καλά
  • Χάραξε την πίτα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσει το φύλλο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164