Τα μανιτάρια πάνε παντού… ειδικά μέσα στην πίτα θα σε ξετρελάνουν. Δοκίμασε αυτή την κλασική συνταγή και θα με θυμηθείς…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλογρασβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 αυγά
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά
- Ρίξε τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μαϊντανό, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Περίχυσε με την κρέμα γάλακτος
- Άπλωσε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώσε μέσα τη γέμιση να απλωθεί καλά
- Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τα φύλλα στο πλάι να σφραγίσεις τη γέμιση καλά
- Χάραξε την πίτα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσει το φύλλο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ