Μανιταρόπιτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φρέσκα μανιτάρια με λιωμένο τυρί και μπόλικο γάλα ανάμεσα σε δύο τραγανά φύλλα κουρού. Είναι εκπληκτική και θα την έχεις έτοιμη σε 50 λεπτά

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας κουρού
  • 750 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (προτίμησε πιο γλυκιές και απαλές γεύσεις)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο (τις 2 κ.σ.) και σοτάρισε ελαφρά το σκόρδο
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχια πρόσθεσε και τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα μανιτάρια σου να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα 3 αυγά ολόκληρα με 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πρόσθεσε το γάλα με τα αυγά στα μανιτάρια (αφού έχουν κρυώσει καλά για να μην ψηθεί το αυγό)
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε καλά τη γέμισή σου
  • Βουτύρωσε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε το πρωτο φύλλο να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού
  • Ρίξε την γέμιση και άπλωσέ την καλά
  • Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τις άκρες καλά κόβοντας ότι περισσεύει με ένα μαχαίρι
  • Χάραξε την επιφάνεια για να κόβεται η πίτα αφού ψηθεί σε κομμάτια
  • Χτύπα το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και περίχυσε με αυτό την πίτα σου
  • Βάλε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 περίπου λεπτά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164