Φρέσκα μανιτάρια με λιωμένο τυρί και μπόλικο γάλα ανάμεσα σε δύο τραγανά φύλλα κουρού. Είναι εκπληκτική και θα την έχεις έτοιμη σε 50 λεπτά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας κουρού
- 750 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 4 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 3 φλιτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (προτίμησε πιο γλυκιές και απαλές γεύσεις)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/Πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο (τις 2 κ.σ.) και σοτάρισε ελαφρά το σκόρδο
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχια πρόσθεσε και τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
- Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα μανιτάρια σου να κρυώσουν
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα 3 αυγά ολόκληρα με 2 φλιτζάνια γάλα
- Πρόσθεσε το γάλα με τα αυγά στα μανιτάρια (αφού έχουν κρυώσει καλά για να μην ψηθεί το αυγό)
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε καλά τη γέμισή σου
- Βουτύρωσε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε το πρωτο φύλλο να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού
- Ρίξε την γέμιση και άπλωσέ την καλά
- Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τις άκρες καλά κόβοντας ότι περισσεύει με ένα μαχαίρι
- Χάραξε την επιφάνεια για να κόβεται η πίτα αφού ψηθεί σε κομμάτια
- Χτύπα το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και περίχυσε με αυτό την πίτα σου
- Βάλε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 περίπου λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ