Αντικατέστησες τη φέτα με τη μυζήθρα για να προσέξεις τη διατροφή σου! Το ήξερες όμως πως με αυτή μπορείς να κάνεις και υπέροχη, ελαφριά μυζηθρόπιτα; Δες εδώ την γρήγορη και έυκολη συνταγή από το βιβλίο της Μάρθας Συριανάκη “Τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”! Εκδόσεις Φίλντισι, 2010
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι νωπή μυζήθρα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 ματσάκι άνιθο/μαϊντανο/βασιλικό ή όποιο αρωματικό χόρτο σου αρέσει (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. Μαργαρίνη
- Αλάτι και Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε
- Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώσε εκεί ένα από τα φύλλα σφολιάτας
- Άδειασε από πάνω το μείγμα με το τυρί και σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
- Ψήσε στους 180oC για 30-35 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας
- Σέρβιρε ζεστή ή χλιαρή
Tip
Μπορείς να δώσεις λίγη ακόμη γεύση στην πιτούλα σου αν προσθέσεις κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλας που πιθανότατα έχεις στο ψυγείο σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ