Λαχταριστή και εύκολη τάρτα με πέστο, ντομάτα και κολοκύθι με κρούστα φέτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr ντομάτες κομμένες σε λεπτά μισοφέγγαρ
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
- 1/2 φλ. πέστο βασιλικού
- 70 gr φέτα θρυμματισμένη
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα σε μία στρώση, πασπάλισέ τα με αλάτι και άφησέ τα για 20 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και άπλωσε τη σφολιάτα στον πάγκο.
- Με τον πλάστη, άνοιξε το φύλλο, ώστε να είναι το μέγεθος και το σχήμα του ίδιο με του ταψιού.
- Μετάφερε τη σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και στρίψε τα τελειώματά της ώστε να δημιουργηθούν ανασηκώματα σε όλη την περίμετρό της.
- Με μπόλικο απορροφητικό χαρτί, σκούπισε τα λαχανικά που έχουν βγάλει τα υγρά τους και στέγνωσέ τα.
- Άπλωσε τη σάλτσα πέστο ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα και έπειτα τοποθέτησε τις φέτες λαχανικών.
- Πασπάλισε τα λαχανικά με τη φέτα, το μπούκοβο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα πλαϊνά της σφολιάτας και να πάρουν χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ