Λαχταριστή και εύκολη τάρτα με πέστο, ντομάτα και κολοκύθι με κρούστα φέτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr ντομάτες κομμένες σε λεπτά μισοφέγγαρ
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
- 1/2 φλ. πέστο βασιλικού
- 70 gr φέτα θρυμματισμένη
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα σε μία στρώση, πασπάλισέ τα με αλάτι και άφησέ τα για 20 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και άπλωσε τη σφολιάτα στον πάγκο.
- Με τον πλάστη, άνοιξε το φύλλο, ώστε να είναι το μέγεθος και το σχήμα του ίδιο με του ταψιού.
- Μετάφερε τη σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και στρίψε τα τελειώματά της ώστε να δημιουργηθούν ανασηκώματα σε όλη την περίμετρό της.
- Με μπόλικο απορροφητικό χαρτί, σκούπισε τα λαχανικά που έχουν βγάλει τα υγρά τους και στέγνωσέ τα.
- Άπλωσε τη σάλτσα πέστο ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα και έπειτα τοποθέτησε τις φέτες λαχανικών.
- Πασπάλισε τα λαχανικά με τη φέτα, το μπούκοβο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα πλαϊνά της σφολιάτας και να πάρουν χρώμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ