Ετοίμασε μια γέμιση με πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και ανθότυρο και γέμισε τραγανό φύλλο κρούστας! Τηγάνισε σε λάδι και σέρβιρε ένα υπέροχο μεζεδάκι για το κρασί ή τη μπίρα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 φύλλα κρούστας
- Ελαιόλαδο για επάλλειψη
- Για τη γέμιση: 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από το βάζο τους
- 50 γρ. φέτα τριμμένη
- 50 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 50 γρ. γιαούρτι
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 καροτάκι τριμμένο
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίψε όλα τα υλικα της γέμισης και λιώσε σε ένα μπολ ώστε να πάρεις ένα σφιχτό μείγμα
- Άπλωσε κάθε φύλλο χωριστά σε επιφάνεια εργασίας και κόψε σε τέσσερις μακρόστενες λωρίδες. Λάδωσε προσεκτικά κάθε κομμάτι και αφού βάλεις μια κουταλιά από τη γέμιση τύλιξε διαγώνια ώστε να γίνει τριγωνικό. Άφησε τα πιτάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξουν
- Βάλε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι να κάψει και ψήσε τα πιτάκια σου για 5′ λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ