Είναι παραδοσιακή και πικάντικη. Αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και δεν σε ενοχλεί ο παστουρμάς, τότε είναι ο καλύτερος μεζές για κρασάκι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
- 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
- 10 φέτες παστουρμά
- 1/2 κιλό κασέρι
- 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
- Κύμινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κασέρι σε λεπτές φετούλες
- Καθάρισε τις ντομάτες και κόψε σε πολύ λεπτές ροδέλες
- Κόψε τις φέτες του παστουρμά σε πιο λεπτές λωρίδες
- Βουτύρωσε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώσε 3-4 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο, βουτυρωμένο το κάθε ένα
- Βάλε μια στρώση τυρί και παστουρμά εδώ κι εκεί πασπαλίζοντας με κύμινο
- Στρώσε από πάνω τις ντομάτες και το υπόλοιπο κασέρι. Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα 3-4 ακόμη αοφύ τα βουτυρώσεις
- Ψήσε την πίτα στους 180oC για μισή ώρα περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ