Η Nigella Lawson έχει έναν μαγικό τρόπο να δένει τα υλικά μεταξύ τους και αυτή η πίτα είναι ένα δείγμα της μαγειρικής ευφυΐας της!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι κουρκουμά
- 1 κ.γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- 3 κολοκυθάκια
- 125 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κονσέρβες των 400 γραμμαρίων έτοιμα ρεβίθια (στραγγισμένα)
- 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
- 200 γραμμ. φύλλο κρούστας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σώταρε το κρεμμύδι και το κύμινο στο ελαιόλαδο να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Πρόσθεσε τον κουρκουμά και τον κόλιανδρο.
- Ψιλόκοψε τα κολοκυθάκια και ρίξε τα στο τηγάνι και σώταρε σε δυνατή φωτιά για να μη νερώσουν τα κολοκυθάκια.
- Μόλις μαλακώσει το κολοκυθάκι ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το ζωμό λίγο λίγο (μισό φλιτζάνι τη φορά).
- Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός και μαγειρευτεί το ρύζι, βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα ρεβύθια.
- Αλατοπιπέρωσε όσο χρειάζεται.
- Βουτύρωσε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο μια κουμπωτή φόρμα 22 εκατοστών.
- Στρώσε στον πάτο τα 3/4 των φύλλων αφήνοντας έξω από τη φόρμα τα περισσεύματα του φύλλου. Βουτύρωνε κάθε φύλλο που στρώνεις.
- Ρίξε μέσα στη φόρμα προσεκτικά τη γέμιση και κλείσε την από πάνω με τις άκρες των φύλλων..
- Βουτύρωσε τα τελευταία φύλλα και βάλε τα από πάνω.
- Βουτύρωσε το τελευταίο φύλλο και βάλε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ