Λαχταριστό πιάτο με μπεσαμέλ λαχανικών και λουκάνικο σε φύλλο σφολιάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 πατάτες σε κυβάκια
- 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ. σούπας θυμάρι
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
- 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1 1/2 φλ. γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 4 μεσαία αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Κόψε τα λουκάνικα σε φέτες και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Αφαίρεσε τα λουκάνικα από το τηγάνι, σκούπισε το λίπος, ρίξε το βούτυρο και ξαναβάλ’ το σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε την πατάτα και το κρεμμύδι και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα τρία λεπτά.
- Πασπάλισε τα υλικά με το αλεύρι και ανακάτεψέ τα για τρία λεπτά.
- Ρίξε σιγά-σιγά και το γάλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει λεία κρέμα.
- Ξαναρίξε το λουκάνικο στο τηγάνι με αλατοπίπερο και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Κόψε το φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα τετράγωνα και με ένα στρογγυλό κουπάτ, κόψε το κέντρο κάθε τετραγώνου.
- Βάλε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 10 λεπτά.
- Μοίρασε τη σάλτσα σε τέσσερα ταψάκια, τοποθέτησε από πάνω τους τα τετράγωνα της σφολιάτας και σπάσε σε καθένα ένα αυγό στην τρύπα.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Σέρβιρε με έξτρα αλατοπίπερο, θυμάρι και σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ