Νόστιμες ατομικές πίτες που συνδυάζουν το ολόκληρο αυγό με φύλλο, τυρί και μυρωδικά! Μια εύκολη λύση για ένα γρήγορο δείπνο ή ως ορεκτικό ή και για μεσημεριανό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 175 γραμμ. θρυμματισμένη μυζήθρα
- 1 φλιτζ. κατεψυγμένο αρακά
- 1/3 φλιτζ. φρέσκο δυόσμο (φύλλα) ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνι (ξύσμα και κομμένο σε τέταρτα)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 5 αυγά
- 120 γραμμ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα) θρυμματισμένο
- 6 φύλλα κρούστας
- μερικά φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 (αντιστάσεις)/160 (αέρα).
- Λάδωσε 4 πυρίμαχα κουπάκια για τάρτες των 220ml με ελαιόλαδο.
- Ανακάτεψε τη μυζήθρα, τον αρακά, το δυόσμο, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα, το σκόρδο, ένα αυγό και τη φέτα (άσε στην άκρη 1-2 κουταλιές για το σερβίρισμα) σε ένα μπόλ.
- Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
- Άπλωσε τα φύλλα στον πάγκο σου.
- Σκέπασέ τα με μια καθαρή και υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Δουλεύοντας με ένα φύλλο τη φορά, άλειψε το με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάλε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
- Κόψε κατά πλάτος τα φύλλα σε 4 μέρη.
- Επανάλαβε το ίδιο και με τα άλλα τρία φύλλα. Θα έχεις έτσι 8 μέρη από τρία φύλλα.
- Βάλε ένα μέρος από τρία φύλλα στον πάτο κάθε πυρέξ με τα φύλλα να περισσεύουν έξω από το στόμιο του πυρέξ.
- Βάλε άλλο ένα μέρος από τρία φύλλα σταυρωτά.
- Στο κέντρο του σταυρού βάλε μισό φλιτζάνι από το μίγμα του τυριού.
- Με ένα κουτάλι κάνε μια μικρή φωλιά στο κέντρο του τυριού και σπάσε προσεκτικά ένα αυγό.
- Προσεκτικά διαχώρισε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το κουπάκι όπως θα έκανες με τις μπούκλες των μαλλιών σου.
- Επανάλαβε τη διαδικασία για τα άλλα 3 κουπάκια.
- Ψήσε για 20-22 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να ψηθεί το αυγό.
- Σέρβιρε με κομμάτια λεμονιού, φρέσκο πιπέρι, το τυρί που κράτησες στην άκρη και φυλλαράκια δυόσμου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ