Τραγανές μπουκιές από μπακαλιάρο σε ένα πιάτο που θυμίζει λίγο κροκέτα, αλλά έχει μπόλικο άρωμα από μαϊντανό! Δοκίμασέ τη…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κιλό φιλέτα μπακαλιάρου
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- ¼ φλιτζ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κσ μαγιονέζα
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 2 κσ μουστάρδα
- 6 κσ τριμμένη φρυγανιά
- 3 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανο
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το φιλέτο σε ένα ταψάκια και μετά στο ψυγείο για 5-10 λεπτά για να κρατήσουν το σχήμα τους. Μετά τύλιξε το καθένα σε διαφανή μεμβράνη.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε το μπακαλιάρο σε ταψί και άλειψέ τον με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ψήσε για 15 με 20 λεπτά. Άφησέ τον να κρυώσει τελείως και μετά στέγνωσέ τον από όλα τα υγρά του βάζοντάς τον σε απορροφητικό χαρτί.
- Κάντον νιφάδες με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το μπακαλιάρο, το αυγό, τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, 1/8 κγλ αλάτι και 1/8 κγλ πιπέρι. Ανακάτεψε απαλά.
- Πλάσε 8 ισομεγέθη “μπιφτέκια” με το μίγμα. Βάλτα στο ψυγείο να σφίξουν πριν τα μαγειρέψεις.
- Βάλε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ψήσε τις πίτες μέχρι να ροδίσουν περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ