Πίτσα με φέτα και ντομάτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή και ελαφριά πίτα με μεσογειακά αρώματα

Συστατικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα (350 gr)
  • 1 1/2 φλ. φέτα
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 4 κλωνάρια θυμάρι + 1 κ. σούπας
  • 1 κ. σούπας βασιλικός
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 3 μέτριες ντομάτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα του σε μεσαίο ύψος και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Αλεύρωσε ελαφρώς μια επιφάνεια και άνοιξε τη σφολιάτα σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 30 εκατοστών.
  • Μετάφερε με προσοχή τη ζύμη στο ταψί και πασπάλισέ το με το τρίμμα φέτας, αφήνοντας κενό ένα περίγραμμα δύο δάχτυλα.
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και ρίξε και αυτό πάνω από τη φέτα, μαζί με τη μία κουταλιά θυμάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθέτησε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με προσοχή δίπλωσε τις άκρες του φύλλου, καλύπτοντας ένα μέρος από τις ντομάτες, αναδιπλώνοντας τη ζύμη καθώς προχωράς, ώστε να κλείνει σαν φάκελος.
  • Ρίξε πάνω από την πίτσα τα κλωνάρια θυμαριού και ψήσε για 40 με 45 λεπτά.
  • Άφησέ τη για πέντε λεπτά να “ξεκουραστεί” και έπειτα μετάφερέ τη σε μια σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164