Λαχταριστή και ελαφριά πίτα με μεσογειακά αρώματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σφολιάτα (350 gr)
- 1 1/2 φλ. φέτα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 4 κλωνάρια θυμάρι + 1 κ. σούπας
- 1 κ. σούπας βασιλικός
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 3 μέτριες ντομάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα του σε μεσαίο ύψος και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Αλεύρωσε ελαφρώς μια επιφάνεια και άνοιξε τη σφολιάτα σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 30 εκατοστών.
- Μετάφερε με προσοχή τη ζύμη στο ταψί και πασπάλισέ το με το τρίμμα φέτας, αφήνοντας κενό ένα περίγραμμα δύο δάχτυλα.
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και ρίξε και αυτό πάνω από τη φέτα, μαζί με τη μία κουταλιά θυμάρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθέτησε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
- Με προσοχή δίπλωσε τις άκρες του φύλλου, καλύπτοντας ένα μέρος από τις ντομάτες, αναδιπλώνοντας τη ζύμη καθώς προχωράς, ώστε να κλείνει σαν φάκελος.
- Ρίξε πάνω από την πίτσα τα κλωνάρια θυμαριού και ψήσε για 40 με 45 λεπτά.
- Άφησέ τη για πέντε λεπτά να “ξεκουραστεί” και έπειτα μετάφερέ τη σε μια σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ