Μην σε ξενίζει ο συνδυασμός… πρόκειται για παραδοσιακή ιταλική πίτσα! Μπόλικο κολοκυθάκι 3 διαφορετικά τυριά και λαδάκι αρωματισμένο με σκόρδο και ρίγανη! Απλά ακαταμάχητη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη για πίτσα
- 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Νισεστέ
- 450 γρ. ricotta
- Ρίγανη, Θυμάρι ξερά
- 360 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο julienne
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/3 του φλιτζανιού Παρμεζάνα τριμμένη
- Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λάδωσε το ταψάκι σου και αλεύρωσε ελαφρά με το νισεστέ. Πίεσε την ζύμη στο ταψί να ταιριάξει. Άφησε στην άκρη για 15 λεπτά
- Σε ένα μικρό τηγανάκι ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Χαμήλωσε τη θερμότητα και πρόσθεσε το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Άφησε να ψηθεί για 3-4 λεπτά, χωρίς να μαυρίσει
- Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC. Αφού κρυώσει το λαδάκι σου ράντισε την ζύμη και άπλωσε με το πινέλο σε όλη την επιφάνεια της πίτσας
- Άπλωσε την ricotta μαζί με την ξερή ρίγανη και το θυμάρι και από πάνω άπλωσε τη μοτσαρέλα
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι
- Ψήσε για λίγο λιγότερο από 30 λεπτά και αφού κατεβάσεις από το φούρνο άπλωσε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και το φρέσκο θυμάρι
- Άφησε 5 λεπτά να λιώσει το τυρί και κόψε σε κομμάτια
Tip
Αν δεν θέλεις ζύμη ολικής άλεσης στην πίτσα σου, αντικατάστησε με λευκό αλεύρι! Κάνε κλικ εδώ για τα υλικά της ζύμης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ