Pizza για “πρωινό”

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ξεχωριστή pizza με αυγά και φέτα που μπορείς να απολαύσεις για πρωινό!

Συστατικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για pizza
  • ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματοπολτός
  • 4 αυγά
  • 100 gr φέτα
  • 1 φλ. μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250°C.
  • Ζέστανε σε μία μικρή κατσαρόλα λάδι σε χαμηλή φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τον πελτέ και τον πολτό ντομάτας και βράσε σε χαμηλή φωτιά.
  • Πλάσε για λίγο την έτοιμη ζύμη, ώστε να απλώσει στην επιφάνεια ψησίματος με ελάχιστο αλεύρι.
  • Ρίξε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και δημιούργησε δύο “ανοίγματα” στην ντομάτα.
  • Σπάσε τα αυγά ώστε να τοποθετηθούν μέσα στα “ανοίγματα” και ρίξε από πάνω τη φέτα.
  • Ψήσε την pizza για 7-10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά αλλά να “κρατάει” ο κρόκος.
  • Μόλις ετοιμαστεί, ράντισε την pizza με λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164