To πράσο και η πίτα στην Ελλάδα, αγαπιώνται παράφορα. Κι αν ακόμη δεν φτιάξεις πρασόπιτα, σίγουρα λίγο πράσο στη χορτόπιτά σου θα δώσει γλύκα και αρμονική γεύση. Δεν σου επιβάλει κανείς να ανοίξεις φύλλο, αλλά να ξέρεις πως αν το μάθεις και το συνηθίσεις, δεν θα θέλεις να τη φτιάξεις με έτοιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Υλικά για τα φύλλα: 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιά ξίδι (προαιρετικά αν θες να γίνει τραγανό)
- Χλιαρό νερό (Όσο πάρει για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια)
- Λίγο νισεστέ για να ανοίξεις το φύλλο
- Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό πράσα
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 5 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μισό ματσάκι περίπου μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα λαχανικά και άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Κόψε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε λεπτούλες ροδέλες
- Ψιλόκοψε και τον μαϊντανό και βάλε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη
- Θριμμάτισε το τυτί και πρόσθεσέ το στα χόρταρικά μαζί με το ελαιόλαδο
- Ετοίμασε τη ζύμη για το φύλλο. Υπολλόγισε πως θα πρέπει να ανοίξεις 8 φύλλα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα ετοιμάσεις και θα ανοίξεις το φύλλο
- Άνοιξε τέσσερα τέσσερα φύλλα μαζί, χωρίζοντάς τα με ελαιόλαδο και ελάχιστο νισεστέ και στρώσε τα στον πάτω ενός στρογγυλού ταψιού
- Βάλε επάνω από τα φύλλα τα χορταρικά σου και άπλωσέ τα καλά στο ταψί
- Με τα άλλα τέσσερα φύλλα σκέπασε τα λαχανικά, κόβοντας το φύλλο που εξέχει έξω από το ταψί
- Δίπλωσε τα πλαινά μέσα στο ταψί και λάδωσε με ένα πινέλο την επιφάνεια της πίτας και χάραξε ελαφρά με ένα μαχαίρι σε κομμάτια
- Βάλε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ