Είτε νηστεύεις, είτε είσαι vegeterian, είτε δεν σου αρέσει το κρέας, είτε ψάχνεις κάτι διαφορετικό αλλά πάνω από όλα αγαπάς το σουβλάκι αυτή είναι η εκδοχή που θα λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κονσέρβα ρεβύθια, ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας πάπρικα
- 1 κ.γλυκού πιπέρι
- μισό κ.γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 4 πίτες για σουβλάκι απλές ή ολικής άλεσης
- 250 γραμμ. έτοιμο τζατζίκι
- μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σκούπισε καλά τα ρεβύθια με χαρτί κουζίνας να μην είναι υγρά και αφαίρεσε τυχόν φλούδες που βλέπεις ότι βγαίνουν.
- Ανακάτεψε τα ρεβύθια με την πάπρικα, το λάδι, το καγιέν, το πιπέρι και το αλάτι.
- Άπλωσέ τα σε λαμαρίνα που έχεις λαδώσει και ψήσε τα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αλλά όχι να γίνουν σκληρά.
- Άπλωσε λίγο τζατζίκι στις πίτες, βάλε λίγα ρεβύθια, κρεμμύδι, μαρούλι και ντομάτα και τύλιξέ τες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ