Είτε νηστεύεις, είτε είσαι vegeterian, είτε δεν σου αρέσει το κρέας, είτε ψάχνεις κάτι διαφορετικό αλλά πάνω από όλα αγαπάς το σουβλάκι αυτή είναι η εκδοχή που θα λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κονσέρβα ρεβύθια, ξεπλυμμένα και στραγγισμένα
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας πάπρικα
- 1 κ.γλυκού πιπέρι
- μισό κ.γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 4 πίτες για σουβλάκι απλές ή ολικής άλεσης
- 250 γραμμ. έτοιμο τζατζίκι
- μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σκούπισε καλά τα ρεβύθια με χαρτί κουζίνας να μην είναι υγρά και αφαίρεσε τυχόν φλούδες που βλέπεις ότι βγαίνουν.
- Ανακάτεψε τα ρεβύθια με την πάπρικα, το λάδι, το καγιέν, το πιπέρι και το αλάτι.
- Άπλωσέ τα σε λαμαρίνα που έχεις λαδώσει και ψήσε τα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αλλά όχι να γίνουν σκληρά.
- Άπλωσε λίγο τζατζίκι στις πίτες, βάλε λίγα ρεβύθια, κρεμμύδι, μαρούλι και ντομάτα και τύλιξέ τες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ