Σπανακόπιτα με μανιτάρια; Νοστιμιά και υγεία σε κάθε μπουκιά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη:
- 4 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες νερό χλιαρό
- 1 κουταλιά λάδι, 1 ξίδι
- 1 κούπα λάδι, 1 βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο (για το ράντισμα των φύλλων)
- Για τη γέμιση:
- 4 μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ποτήρι λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε για να γίνει η ζύμη μαλακή.
- Την ζυμώνουμε για αρκετή ώρα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Τα κομματάκια αυτά τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε μικρά φυλλαράκια, τα ενώνουμε ανά 2 με λίγο βούτυρο και ανοίγουμε με τον πλάστη 8 φύλλα.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σοτάρουμε το σπανάκι με το λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Στρώνουμε στο ταψί τα 4 φύλλα αφού τα ραντίσουμε ένα-ένα με το μείγμα από το λάδι και το βούτυρο και αφού βάλουμε πάνω τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφουμε την πίτα με λίγο νερό και βούτυρο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για σχεδόν μια ώρα.
Tip
Εάν δεν θέλεις να ανοίξεις φύλλο, χρησιμοποίησε δύο έτοιμα φύλλα σφολιάτας ή έτοιμο χωριάτικο φύλλο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ