Η σπανακόπιτα δεν θέλει συστάσεις… απλά να έχεις την υπομονή και την όρεξη να την ετοιμάσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 χωριάτικα φύλλα
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/4 του κιλού λάπατα
- 1/4 του κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 400 γρ. φέτα
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και πλύνε τα χόρτα σου και τα μυρωδικά. Ψιλόκοψέ τα όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη,αλάτισε και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους
- Στίψε με το χέρι να φύγουν τα πολλά νερά και πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη μαζί με τα αυγά, το γάλα, μπόλικο πιπέρι και το ελαιόλαδο
- Μοίρασε τα χόρτα σε 2 μέρη και στρώσε 3 φύλλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί
- Άπλωσε το ένα μέρος από τα χόρτα και σκέπασε με 2 φύλλα, λάδωσε τα φύλλα και βάλε και τα υπόλοιπα χόρτα
- Κάλυψε με τρία ακόμη φύλλα και δίπλωσε τις άκρες των φύλων στις άκρες του ταψιού
- Χάραξε σε κομμάτια τα φύλλα και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο με νερό πάνω από όλη την πίτα
- Ψήσε στους 200oC για περίπου 1 ώρα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ