Σπανακοπιτάκια Light

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μείωσε 80 θερμίδες από τα κλασικά πιτάκια και σέρβιρε χωρίς ίχνος ενοχής. Έχουν μόλις 150 θερμίδες η μερίδα!

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του ποτηριού νερό χλιαρό ή όσο χρειαστεί για το αλεύρι
  • 1 κ.γ. bakinf powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση: 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άγρια χόρτα
  • Ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι, αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι
  • Άνοιξε μια λακκούβα και πρόσθεσε σιγά, σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη ζύμη (ίσως χρειαστείς περισσότερο νερό) που δεν κολλά στα χέρια
  • Σκέπασε με πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο νερό να βράσει μαζί με ελαιόλαδο
  • Ρίξε μέσα τα χορταρικά σου πλυμένα και καθαρισμένα να μαραθούν και να μαλακώσουν
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σόταρε ελαφρά το σκορδάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά
  • Αφού στραγγίξεις τα χορταρικά σου πρόσθεσε και το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά
  • Αλατοπιπέρωσε και άφησε σε μια λεκάνη
  • Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα λεπτά και κόψε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια με ένα μπολάκι ή πιατάκι του καφέ
  • Βάλε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι και τύλιξε σε ρολάκι, λαδώνοντας με ένα πνέλο
  • Αφού τυλίξεις όλα τα πιτάκια στρώσε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164