Δεν χρειάζονται τηγάνισμα ή ψήσιμο σε λάδι και λιπαρά. Τα κομμάτια χοιρινού, όπως και οι γαρίδες ψήνονται στο νερό και τυλίγονται σε διάφανα φύλλα ρυζιού με λαχανικά και αρωματικά. Νόστιμα και απολαυστικά…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό
- Αλάτι
- 250 γρ. γαρίδες με το κέλυφος
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 μαρούλι (κατά προτίμηση τύπου iceberg)
- 8 φύλλα ρυζιού (Θα το βρεις στα προϊόντα για ασιατική κουζίνα)
- 1 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
- 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 1/2 φλιτζάνι σπαγγέτι ρυζιού (πολύ λεπτά)
- Σος σόγιας για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε σε κομματάκια το χοιρινό και βάλε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να τα σκεπάσει. Αλάτισε και άφησε το νερό να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε το κρέας να ψηθεί καλά για 12 λεπτά. Βγάλε το χοιρινό από το νερό και άφησε να κρυώσει καλά
- Στο μεταξύ σε άλλο σκεύος κάνε το ίδιο με τις γαρίδες. Σκέπασε με νερό, αλάτισε και άφησε να βράσουν για 5-10 λεπτά ώσπου να ψηθούν. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν για λίγα λεπτά, ώστε να μπορέσεις να τις καθαρίσεις. Κόψε κάθε γαρίδα κατά μήκος σε δύο μέρη και άφησε να κρυώσουν
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα κομμάτια το χοιρινό σε πολύ λεπτές φετούλες και στρώσε σε ένα πιάτο
- Καθάρισε το αγγούρι και κόψε σε μακρόστενα στικάκια, τόσο ώστε να χωράνε σε ένα φύλλο ρυζιού. Κόψε επίσης και το iceberg σε λεπτές λωρίδες
- Γέμισε ένα μπολ με χλιαρό νερό και βύθισε για ελάχιστα δευτερόλεπτα κάθε φύλλο ρυζιού να μαλακώσει ελαφρά. Βάλε το φύλλο σε ξύλινη επιφάνεια
- Μοίρασε τα υλικά σε 6 μέρη. Βάλε πρώτα τα ζυμαρικά ρυζιού σε όλο το μήκος, μαρούλι, φύλλα δυόσμου και από πάνω χοιρινό και γαρίδες. Τέλος βάλε δύο κομμάτια αγγούρι και κρεμμυδάκια
- Τύλιξε το φύλλο, κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα μέχρι να γυρίσει σφιχτά όλο το φύλλο. Κάνε το ίδιο με όλα τα spring rolls
- Σέρβιρε αμέσως με σος σόγιας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ