Ένα ρολάκι γεμάτο λαχανικά και μια γλυκόξινη γεύση που σε τρελαίνει. Είναι τα κλασικά ορεκτικά σε ένα κινέζικο ή γιαπωνέζικο delivery. Γιατί όμως να τα παραγγείλεις, αφού μπορείς να το ετοιμάσεις μόνη σου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια κομμένα julienne
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 φλιτζάνια λευκό λάχανο λεπτοκομμένο στον τρίφτη
- 2 καροτάκια τριμμένα
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. hoisin sauce (θα την βρεις στο ράφι με τα oriental προϊόντα)
- 12 φύλλα spring rolls
- 1/2 κ.γ. σουσαμέλαιο
- Για την γλυκόξινη σάλτσα: 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. νερό
- 2 κ.γ. σόγια σος
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πρέζα ταμπάσκο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και σόταρε πρώτα τα μανιτάρια για 2 λέπτο
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ένα λεπτάκι
- Πρόσθεσε τώρα και το λάχανι, το καρότο και την πιπεριά, ανακατεύοντας τα λαχανικά σου να μαραθούν ελαφρά
- Βάλε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι νερό, την hoisin sauce και διάλυσε το κορν φλάουρ
- Σβήσε με αυτό τα λαχανικά και άφησε 1 λεπτό να δέσει λίγο η σάλτσα. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει η γέμιση
- Στρώσε τα φύλλα και κράτησε δίπλα στην επιφάνεια εργασίας λίγο νερό
- Βάλε 2 κουταλάκια από την γέμιση στην άκρη και τύλιξε το φύλλο. Βρέξε την εσωτερική άκρη του με λίγο νερό και τελείωσε το τύλιγμα. Δίπλωσε τις άκρες
- Στρώσε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ακούμπησε τα spring rolls με την ένωση προς τα κάτω. Στρώσε τα όλα και άλειψε με λίγο σουσαμέλαιο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 λεπτά, γυρίζοντας περίπου στο μισό χρόνο
- Στο μεταξύ ανάμειξε τα υλικά της σος, ανακάτεψε και σέρβιρε μαζί με τα spring rolls
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ