Μπορεί η ιδέα της πίτας να σου φαίνεται αρκετά μπελαλίδικη, όμως, αν επιλέξεις την ανοιχτή, τότε μπορείς να μαγειρεύεις με την ησυχία σου. Βάλε σύκο και απλά πες… σύκο – σύκο, κάτσε – κάτσε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 1/2 κουτ. της σούπας αμύγδαλα τριμμένα (σκόνη)
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 500 γρ. σύκα κομμένα στα τέσσερα
- 3 κουτ. της σούπας κρύο νερό
- 7 κουτ. της σούπας μαργαρίνη κρύα και κομμένη σε κύβους
- 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας αμύγδαλα φιλέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτεις το αλεύρι, το τριμμένο αμύγδαλο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι και τα χτυπάς καλά.
- Ρίχνεις μέσα το βούτυρο και χτύπησε καλά. Προσθέτεις σταδιακά το λάδι και αφήνεις τα υλικά να ανακατευτούν καλά. Στο τέλος, προσθέτεις το παγωμένο νερό και χτυπάς για λίγο ακόμη.
- Μεταφέρεις τη ζύμη σε μια ζελατίνη, την κλείνεις καλά και την αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα. Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα κομμένα σύκα μαζί με την υπόλοιπη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγεις τη ζύμη σε διάμετρο 30 εκ.
- Τοποθετείς μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζεις μέσα τη ζύμη, απλώνεις τη γέμιση με τα σύκα και γυρίζεις λίγο τις άκρες προς το κέντρο.
- Ψήνεις την πίτα για 35 λεπτά κι έπειτα την κόβεις σε 10 κομμάτια. Πασπαλίζεις με τα αμύγδαλα και μοιράζεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ