Η γαλατόπιτα είναι αυτό το μαγικό φαγητό (που μοιάζει με πίτα) και φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου την αγαπημένη μας συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φύλλα για πίτα
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 6 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- Κανέλα
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, αρχίζεις να λιώνεις το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύεις συνεχώς, μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή κρέμας, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, στρώνεις ως βάση δύο φύλλα επίσης ελαφρώς βουτυρωμένα.
- Σηκώνεις λίγο τα φύλλα στα τοιχώματα και στο κέντρο ρίχνεις την πολύ καλά τριμμένη φέτα.
- Τοποθετείς δύο φύλλα.
- Περιχύνεις ομοιόμορφα την κρέμα (αν είναι εφικτό, την στρώνεις με μία σπάτουλα).
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι, χτυπάς το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο μείγμα.
- Περιχύνεις την πίτα με το παραπάνω μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 40 – 45 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ