Η κολοκύθα είναι στα καλύτερα της. Τώρα, θα αναβαθμίσει και το δικό σου τραπέζι με το παιχνιδιάρικο της χρώμα και την μοναδική γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φύλλα για πίτα
- Μια κολοκύθα μέτριου μεγέθους
- 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 φλιτζάνι διαλυμένη φρυγανιά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Σταφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις την κολοκύθα και την αφήνεις για 20 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
- Με ένα μαχαίρι, την κόβεις προσεκτικά σε μικρά κομμάτια και την τρίβεις με έναν τρίφτη χειρός.
- Σε μία μεγάλη λεκάνη ή σε ένα μπολ, αναμειγνύεις την θριμματισμένη κολοκύθα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά. Ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις ένα πινέλο και το απλώνεις στο ταψί. Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Στρώνεις από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και με μία σπάτουλα το μοιράζεις ομοιόμορφα.
- Ψήνεις στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
- Αφαιρείς από το φούρνο, την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ