Παραδοσιακά στις 27 Αυγούστου φτιάχνεις την παραδοσιακή Φανουρόπιτα και φέτος θα είναι πιο γευστική από ποτέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σουρώνεις τις σταφίδες από το νερό και τις τοποθετείς σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σιγουρευτείς πως έχει διαλυθεί η ζάχαρη
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις τα καρύδια με τις σταφίδες
- Λαδώνεις ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνεις το μείγμα
- Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 περίπου ώρα
- Την βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις να κρυώσει εντελώς και ρίχνεις από πάνω την άχνη και την κανέλα
- Κι αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα όμορφο και περίτεχνο σχέδιο απλώνεις ένα πλεκτό της μητέρας σου επάνω, ρίχνεις τη ζάχαρη άχνη και το σηκώνεις προσεχτικά.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ