Συνταγή για παραδοσιακή κιμαδόπιτα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο ζεστός κιμάς απλώνεται στη σφολιάτα σου, αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά σου και εσύ απολαμβάνεις την πίτσα σου. 

Συστατικά

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. της σούπας μυρωδικά της επιλογής σου
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις απαλά ένα πυρέξ και στρώνεις το ένα φύλλο σφολιάτα.
  • Ψήνεις το φύλλο μόνο του σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ή απλά για 5 λεπτά. Προσθέτεις τα μυρωδικά και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά.
  • Προσθέτεις τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα προσπαθείς να το διαλύσεις.
  • Μόλις διαλυθεί, σβήνεις με το κρασί.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στην κατσαρόλα. Μόλις ο κιμάς σου τα απορροφήσει, τον αφήνεις να βράσει για λίγο ακόμα.
  • Απλώνεις τον κιμά στη σφολιάτα και καλύπτεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  • Χαράζεις την επιφάνεια με ένα μαχαιράκι.
  • Σε ένα μπολάκι, χτυπάς το αβγό και αλείφεις με αυτό το φύλλο.
  • Ψήνεις την πίτα σου σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφήνεις την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164