Η πατατόπιτα είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο αλλά και το weekend που πλησιάζει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. σπανάκι baby
- 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 250ml ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 3 φύλλα κρούστας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 200 βαθμούς C
- Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες και τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
- Παράλληλα, βάζεις το σπανάκι σε σουρωτήρι και το ζεματίζεις, ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό
- Μόλις περάσουν τα λεπτά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις και περιμένεις να δέσει
- Σε ένα ταψί, στρώνεις στη βάση ένα ελαφρά ραντισμένο φύλλο.
- Από πάνω, περιχύνεις το μείγμα που έχεις στο τηγάνι σου
- Σκεπάζεις με τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζεις με ελαιόλαδο
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά
- Κόβεις σε κομμάτια, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ