Συνταγή για πίτα με αγκινάρες

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι αγκινάρες είναι της εποχής και θα φτιάξεις με αυτές μια υπέροχη πίτα. 

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φύλλο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 450 γρ. αγκινάρες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κ. σ. δυόσμο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπαγώνεις το φύλλο
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμυδάκι για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες, ανακατεύεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά
  • Ρίχνεις ένα ποτήρι νερό και τις αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους
  • Προσθέτεις τα μυρωδικά
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις
  • Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τα μισά φύλλα
  • Ρίχνεις επάνω ελαιόλαδο και τοποθετείς τη γέμιση
  • Απλώνεις από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνεις επίσης
  • Χαράζεις την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου
  • Περιμένεις λίγο να κρυώσεις πριν την κόψεις και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164