Το πράσο είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του χειμώνα. Σήμερα, το χρησιμοποιούμε ως βασικό υλικό σε μία πίτα – χωρίς φύλλο από πάνω – που θα λατρέψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. πράσα, καλά καθαρισμένα
- 130 γρ. καρότα, καλά καθαρισμένα
- 1 κρεμμυδάκι
- 1 αβγό
- 100 γρ. γιαούρτι
- 45 ml γάλα
- 150 γρ. μυζήθρα
- 50 γρ. γλυκιά γραβιέρα
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις τα πράσα σου και τα κόβεις προσεκτικά σε ροδέλες.
- Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, μεταφέρεις τις ροδέλες και λίγο κρεμμυδάκι. Τσιγαρίζεις για περίπου 3 λεπτά και αφήνεις για άλλα 7 να σιγοβράσουν, προκειμένου να απορροφήσουν τα υγρά και να μαλακώσουν.
- Τρίβεις το καρότο στον τρίφτη και κόβεις λίγο μαϊντανό. Τα ρίχνεις στο κατσαρολάκι και απομακρύνεις από τη φωτιά.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς το γάλα, το γιαούρτι, το αβγό, τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
- Διαλύεις το baking στο αλεύρι και το προσθέτεις στο παραπάνω μπολ. Προσθέτεις τα πράσα και το καρότο και ζυμώνεις, μέχρι το μείγμα σου να ενοποιηθεί.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή απλά ταψί που έχεις βουτυρώσει ελαφρώς, αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις προαιρετικά λίγο σουσάμι.
- Ψήνεις την πίτα για 40 – 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ