Το κοτόπουλο είναι η αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων. Σήμερα, το τυλίγουμε σε φύλλο και ετοιμάζουμε μαζί τα πιο λαχταριστά κοτοπιτάκια που έχεις φτιάξει. Εύκολα και πεντανόστιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρόκος αβγού με λίγο νερό, για το ψήσιμο
- 250 γρ. βούτυρο
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και ρίχνεις στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
- Προσθέτεις και το γιαούρτι και ζυμώνεις τη ζύμη σου καλά, για να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει.
- Ρίχνεις λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο.
- Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
- Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μπολ, μεταφέρεις το έτοιμο κοτόπουλο.
- Βάζεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και το διπλώνεις προσεκτικά, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο.
- Πατάς με ένα πιρούνι τις άκρες, ώστε να κολλήσει το κοτοπιτάκι.
- Τοποθετείς τα κοτοπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί και τα περνάς με ένα πινέλο με κρόκο αβγού.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ