Η κλασική (και αγαπημένη) τυρόπιτα γίνεται πιο… light με το ανθότυρο να παίρνει τη θέση της φέτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. Φύλλο κρούστας
- 300 γρ. Ανθότυρο
- 2 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουτ. της σούπας πιπέρι
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις το ανθότυρο και το πιπέρι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
- Αλείφεις ελαφρώς ένα ταξί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνεις το πρώτο φύλλο.
- Στρώνεις δύο φύλλα, προσθέτεις το μισό ανθότυρο και επαναλαμβάνεις την διαδικασία.
- Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με το γάλα και περιχύνεις με το μείγμα αυτό την πίτα σου.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ