Μία εύκολη και κλασικά αγαπημένη πίτα που μπορείς να απολαύσεις τόσο στο σπίτι, όσο και το παιδί σου στο σχολείο, αν είσαι μανούλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. φύλλα για πίτες
- 400 γρ. φέτα, τριμμένη
- 400 γρ. τυρί, τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 3 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας δυόσμος
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβεις με ένα τρίφτη από πάνω τη φέτα και το κίτρινο τυρί.
- Σε ένα δεύτερο μπολάκι, αναμειγνύεις το γάλα και τα αβγά. Μόλις “δέσει” το μείγμα, το τοποθετείς στο μεγάλο μπολ.
- Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις απαλά το μείγμα σου, προσθέτεις το δυόσμο, το σιμιγδάλι και το πιπεράκι και το αλάτι.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Στον πάγκο της κουζίνας, ανοίγεις το πρώτο φύλλο και με ένα πινέλο το λαδώνεις ελαφρά. Απλώνεις λίγο από την γέμιση που μόλις έφτιαξες.
- Αρχίσεις να διπλώνεις το φύλλο με ένα μπαστουνάκι και το τοποθετείς στην άκρη ενός μεγάλου ταψιού περιμετρικά.
- Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία, πασπαλίζεις με σουσάμι και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβεις σε τριγωνικά κομμάτια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ