Τις μέρες που η θερμοκρασία πέφτει, η πατάτα είναι η καλύτερη επιλογή για να ετοιμάσεις ένα ζεστό, μαμαδίστικο πιάτο. Αυτά τα πατατοπιτάκια είναι ιδανικά για να τα πάρει το παιδί και στο σχολείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι
Για τη γέμιση:
- 4 μεγάλες πατάτες, καλά καθαρισμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Λίγο ματσάκι άνηθος
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. του γλυκού φύλλα δυόσμου
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολάκι, διαλύεις τη μαγιά με το νερό και το αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά, προκειμένου να ομογενοποιηθεί.
- Στον κάδο ενός μίξερ, ρίχνεις το αλεύρι και το ξύδι και χτυπάς με το γάντζο για 1 λεπτό. Ανεβάζεις την ένταση στο γρήγορο και προσθέτεις το ελαιόλαδο και τη διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνεις μέχρι η ζύμη σου να μην “ξεκολλάει” από τα τοιχώματα.
- Ραντίζεις με ελαιόλαδο ένα μπολ και μεταφέρεις την έτοιμη ζύμη σου. Αφήνεις στην άκρη για 1 ώρα, προκειμένου να φουσκώσει.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα, σιγοβράζεις τις πατάτες σου για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πάπρικα και τον μαϊντανό. Προσθέτεις τις πατάτες και ρίχνεις ένα ανακάτεμα.
- Κόβεις τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνεις έναν πάγκο και τα ανοίγεις προσεκτικά.
- Στο κέντρο της κάθε ζύμης, προσθέτεις ένα κουταλάκι από τη γέμιση, τη λαδώνεις και την κλείνεις πολύ προσεκτικά.
- Μεταφέρεις τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 35 λεπτά.
- Αφαιρείς από το ταψί και έτοιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ