Τα φρέσκα κολοκυθάκια είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά τους! Και εμείς αναζητούμε διαφορετικές συνταγές για να τα απολαύσεις! Μια τάρτα απλή, χωρίς περίεργη ζύμη! Απλά αγοράζεις ένα φύλλο κρούστας! Και από γέμιση… κρεμώδες μασκαρπόνε, πικάντικη παρμεζάνα και τραγανά τσιπς κολοκύθι! Απολαυστικότατο…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο κρούστας
- 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες επίσης σε λεπτές φετούλες
- 4 κ.σ. μασκαρπόνε
- 50 γρ. παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Διάφορα μυρωδικά της επιλογής σου (Ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι κτλ)
- 100 γρ. ζαμπόν κομμένα σε μικρά κυβάκια (προαορετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στον αέρα (αν δεν έχει τέτοια λειτουργία προτίμησε πάνω/κάτω) στους 200oC
- Ράντισε τα κολοκυθάκια σου μαζί και το σκόρδο με ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σου μυρωδικά
- Στρώσε το φύλλο κρούστας σε ταψάκι – κατά προτίμηση ορθογώνιο – και κάνε μερικές τρυπούλες με το πηρούνι στην επιφάνειά του να μην φουσκώσει δυσανάλογα
- Ανακάτεψε το μασκαρπόνε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας.
- Στρώσε το μείγμα επάνω από το φύλλο και γύρισε τα άκρα του κάθετα στις γωνίες του ταψιού. Εδώ μπορείς να προσθέσεις και το ζαμόν
- Από πάνω στρώσε τα κολοκυθάκια, το ένα να μισοακουμπά επάνω στο άλλο σε σειρές και κάλυψε όλη την επιφάνεια
- Βάλε στο φούρνο και άφησε να ψηθεί για 15 με 20 λεπτά. Θα δεις το φύλλο να παίρνει αέρα και χρώμα
- Άπλωσε την υπόλοιπη παρμεζάνα επάνω από την τάρτα και βάλε και πάλι στο φούρνο για ένα ακόμη τέταρτο της ώρας περίπου
- Καλό είναι πριν βγάλεις από το φούρνο να ελέγξεις το φύλλο από κάτω με ένα πηρουνάκι για να σιγουρευτείς πως ψήθηκε καλά
- Σέρβιρε χλιαρή, αλλά και κρύα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ