Καλοκαιρινή τάρτα με δροσερές ντομάτες και κρέμα φέτας και μυρωδικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg χρωματιστές ντομάτες
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- λάδι για άλειμμα
- 1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
- 1/2 φλ. τυρί κρέμα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού κανέλα
- 3/4 φλ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, τοποθέτησέ τες σε μια πιατέλα με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ τες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και άλειψε με λάδι την εξωτερική επιφάνεια του πάτου ενός δεύτερου ταψιού.
- Όσο στραγγίζονται οι ντομάτες, τοποθέτησε τη σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και με ένα πιρούνι τρύπησε όλη την επιφάνειά του, χωρίς να ξεπαγώσει καθόλου.
- Κάλυψε τη σφολιάτα τελείως με αντικολλητικό χαρτί, τοποθέτησε από πάνω τη λαδωμένη επιφάνεια του δεύτερου ταψιού και ψήσε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10 με 12 λεπτά.
- Αφαίρεσε το δεύτερο ταψί και το αντικολλητικό χαρτί, ψήσε για άλλα δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και άφησέ το να κρυώσει.
- Ψιλόκοψε τα φύλλα ρίγανης και θυμαριού και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με το τυρί κρέμα, το σκόρδο και την κανέλα.
- Πρόσθεσε και το γιαούρτι και συνέχισε το καλό ανακάτεμα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Ρίξε στο μπολ και τη φέτα και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
- Άπλωσε το μείγμα πάνω στην ψημένη σφολιάτα.
- Σκούπισε απαλά τις στραγγισμένες ντομάτες και στρώσε τις φέτες πάνω από το μείγμα τυριού.
- Ράντισε με το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε αμέσως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ