Πολλά λαχανικά, τραγανή σφολιάτα και ένα πιάτο που θα σε “σκλαβώσει”! Έτοιμη σε τρία τέταρτα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 300 γρ. πατάτες
- 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 300 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- 3 αβγά
- 250 γρ. μυζήθρα
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. μανιτάρια
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε μικρά κυβάκια. Βράσε σε μπόλικο αλατισμένο νερό να μαλακώσουν
- Ρίξε την κολοκύθα μαζί με τα μανιτάρια και σόταρε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στο τέλος πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί
- Κόψε και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σόταρε επίσης να πάρουν λίγο χρώμα
- Ανακάτεψε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα μαζί
- Άλωσε το ψύλλο σε ένα μακρόστενο ταψί και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Τρύπησε το φύλλο σε διάφορα σημεία με μία οδοντογλυφίδα
- Άπλωσε το μείγμα με τα υλικά και περίχυσε με κρέμα γάλακος. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε από πάνω το δενδρολίβανο
- Ψήσε στους 180οC για 25 λεπτά
Tip
Μυστικά για τέλεια ψημένη σφολιάτα! Kάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ