Tάρτα με σπαράγγια

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια τάρτα με τρυφερά σπαράγγια και διάφορα υλικά που θα γίνει το αγαπημένο σου πρωινό της άνοιξης.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 300-400 γρ. σπαράγγια κομμένα σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδελίτσες
  • 1 γιαούρτι
  • 1/2 φλίτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. νισεστέ
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την ζύμη και στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα τάρτας. Κάνε τρυπήτσες με το πηρούνι και ψήσε για 15 λεπτά ίσα, ίσα να πάρει χρώμα
  • Σόταρε το κρεμμύδι σε ελάχιστη μαργαρίνη και στρώσε στην τάρτα. Από πάνω βάλε τις φέτες με το μπέικον και τα σπαράγγια
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το νισεστέ να γίνουν ένα
  • Περίχυσε το μείγμα του γιαουρτιού από πάνω και βάλε πάλι στο φούρνο να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα

Tip

Σπαράγγια! Ο μίσχος της άνοιξης που πάει παντού... Δες τα μυστικά του εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164