Tάρτα με σπαράγγια

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια τάρτα με τρυφερά σπαράγγια και διάφορα υλικά που θα γίνει το αγαπημένο σου πρωινό της άνοιξης.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1/2 γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 300-400 γρ. σπαράγγια κομμένα σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδελίτσες
  • 1 γιαούρτι
  • 1/2 φλίτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. νισεστέ
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την ζύμη και στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα τάρτας. Κάνε τρυπήτσες με το πηρούνι και ψήσε για 15 λεπτά ίσα, ίσα να πάρει χρώμα
  • Σόταρε το κρεμμύδι σε ελάχιστη μαργαρίνη και στρώσε στην τάρτα. Από πάνω βάλε τις φέτες με το μπέικον και τα σπαράγγια
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το νισεστέ να γίνουν ένα
  • Περίχυσε το μείγμα του γιαουρτιού από πάνω και βάλε πάλι στο φούρνο να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα

Tip

Σπαράγγια! Ο μίσχος της άνοιξης που πάει παντού... Δες τα μυστικά του εδώ

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164