Μια πίτα γεμάτη γεύση και τραγανή βάση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού τυρί έμενταλ τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών σε ροδέλες
- 200 γρ. ρόκα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε πάνω τις φέτες το κολοκύθι και το ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά
- Σε ένα δεύτερο ρηχό ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, αφού αλείψουμε με μαργαρίνη τον πάτο του ταψιού
- Συνεχίζουμε βάζοντας άλλα 4-5 φύλλα αλείφοντας τα με μαργαρίνη καλά.
- Αφού απλώσουμε το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνειά του με τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε παντού με το τριμμένο τυρί έμενταλ
- Από πάνω αραδιάζουμε τα ψημένα κολοκυθάκια και τα καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας
- Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο
- Ψήνουμε στους 180oC για 45 λεπτά
- Αφου βγάλεις από το φούρνο πρόσθεσε τις ελιές και τη ρόκα
- Σερβίρουμε την πίτα ζεστή, κομμένη σε κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ