Κλείσε ζουμερό ψαρονέφρι σε σφολιάτα και βάλε στο φούρνο… Θα ψηθεί υπέροχα και θα έχεις το πιάτο σου τυλιγμένο σε ένα! Με τα συνοδευτικά λαχανικά, το φύλλο αντί για ψωμί και το τρυφερό κρέας στη μέση. Απλά ακαταμάχητο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο ψαρονέφρι
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. βουτύρο
- 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές (1 πράσινη/1 κόκκινη/ 1 κίτρινη)
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και Πιπέρι
- 2 κ.γ. σόγια σος
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και θωράκησε το ψαρονέφρι καλά να πάρει χρώμα. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη 1κ.γ. σόγια
- Σβήσε με το κρασί όταν θα πάρει καλό χρώμα και κράτησε στην άκρη
- Στο μεταξύ σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και σόταρε τα μανιτάρια και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και πρόσθεσε και το σκόρδο
- Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά σου, αλάτισε και ρίξε το 1 κ.γ. σόγιας.
- Συνέχισε το μαγείρεμα και κατέβασε από τη φωτιά, προσθέτοντας τον μαϊντανό. Άφησε και το κρέας και τα λαχανικά να κρυώσουν
- Στρώσε τη σφολιάτα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Κάνε μικρές τρυπίτσες εδώ κι εκεί (χωρίς να διαπεράσεις όλο το πάχος της σφολιάτας) πριν βάλεις τη γέμιση…
- Άπλωσε στη μέση το μείγμα των λαχανικών σου. Από πάνω βάλε το κομμάτι το ψαρονέφρι
- Στη συνέχεια ένωσε και τις δύο άκρες επάνω από τα υλικά σου πιέζοντας καλά στην ένωση.
- Άλειψε με το αυγό όλο το φύλλο καλά και βάλε στο φούρνο στους 180οC να ροδίσει η κρούστα
- Άφησε να κρυώσει κόψε σε φετούλες και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ