Αυτή η τυρόπιτα έχει την τέλεια κρούστα χάρη στο μίγμα αυγού-βούτυρου που μπαίνει πάνω από τα φύλλα και όχι μέσα στο μίγμα με τα τυριά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 400 γραμμ. φέτα βαρελίσια
- μισό κιλό γραβιέρες τριμμένες (πικάντικη, κανονική, αλμυρή)
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 3 αυγά
- 2 φλιτζ. γάλα +4 κ.σούπας ακόμα
- 80 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο
- μισό ματσάκι δυόσμο και άνιθο ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) για τα φύλλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ θρυμμάτισε τη φέτα και πρόσθεσε την τριμμένη γραβιέρα.
- Πρόσθεσε τον άνιθο και το δυόσμο, το γάλα, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι και ανακάτεψε.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και άφησέ το μερικά λεπτά να κρυώσει.
- Ρίξε 2-3 κουταλιές μέσα στο μίγμα με τα τυριά και ανακάτεψε.
- Άλειψε ένα στρογγυλό ταψί με λίγο ηλιέλαιο.
- Βάλε κάτω 3 φύλλα κρούστας αλείφοντας το καθένα με λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο λιωμένο. Ρίξε το μίγμα με τα τυριά και άπλωσέ το να πάει παντού.
- Σκέπασε το μίγμα με τα περισσεύματα των κάτω φύλλων που βγαίνουν από το ταψί.
- Βάλε πάνω από το μίγμα τα υπόλοιπα 4 φύλλα ως εξής: άλειφε το καθένα με λίγο λάδι και βάζε τα πάνω στην πίτα τσαλακωτά.
- Χτύπα σε ένα μπολ τα αυγά και ρίξε μέσα όσο βούτυρο έχει μείνει και το γάλα και χτύπα λίγο ακόμη να αφρίσει.
- Περίχυσε την τυρόπιτα με τα αυγά και κούνα το ταψί να πάει το αυγό παντού.
- Χάραξε την πίτα σου με ένα μαχαίρι και βάλε την στο φούρνο.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσει το αυγό από πάνω και να έχουν ψηθεί τα κάτω φύλλα περίπου 20 με 30 λεπτά.
Tip
Για έξτρα γεύση, πασπάλισε την τυρόπιτα με λίγο σουσάμι ή μαυροσούσαμο πριν την βάλεις στο φούρνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ