Μια ανατρεπτική τυρόπιτα με άρωμα κόκκινης πιπεριάς και ντομάτας θα δώσει άλλο νόημα στο τραπέζι σου! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 750 γρ. γάλα
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
- 6 αυγά
- 750 γρ. τυρί φέτα τρίμμα
- μισό κιλό κόκκινες πιπεριές
- 5-6 ντομάτες
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- λίγο γάλα για το άλειμα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι και το γάλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτευέ τα μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρέμα.
- Μόλις το σιμιγδάλι κρυώσει, χτύπα τα αυγά και ρίξ’ τα μέσα ανακατεύοντας.
- Πρόσθεσε το τυρί και λίγο πιπέρι και ανακάτεψε.
- Τηγάνισε ελαφρά τις πιπεριές, βγάλε τους σπόρους και κόψ’ τες σε κομματάκια.
- Ανάμιξε τις πιπεριές με την κρέμα.
- Σόταρε στο βούτυρο τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.
- Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα απαλά, βουτυρώνοντας το καθένα με βούρτσα.
- Άπλωσε το μείγμα του τυριού στα φύλλα και βάλε από πάνω τις ντομάτες.
- Βουτύρωσε ένα ένα και τα υπόλοιπα φύλλα και κάλυψε την πίτα.
- Βρέξε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα.
- Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και τα πάνω και τα κάτω φύλλα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ