Μια τυρόπιτα από τα χεράκια σου θα κάνει πολλούς να βγάλουν επιφωνήματα απόλαυσης! Φέτα, ανθότυρο και τραγανό φύλλο κρούστας και η πίτα σου θα είναι η πιο λαχταριστή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. Φύλλο κρούστας
- 150 γρ. Τυρί φέτα
- 150 γρ. Ανθότυρο
- 2 Αυγά
- 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα μπολ τη φέτα με το ανθότυρι τριμμένα ρίξε πιπέρι
- Άλειψε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και ξεκίνησε να στρώνεις τα φύλλα
- Στρώσε δύο φύλλα, ελαφρά σουρωμένα και ρίξε τα τυριά, λάδωσε ελαφρά την επιφάνει και συνέχισε την ίδια διαδικασίαμε τον ίδο τρόπο
- Αφού τελειώσεις τα φύλλα, χάραξε σε κανονικά κομμάτια την πίτα
- Χτύπησε τα αυγά με το γάλα και περίχυσε με αυτά την πίτα σου, προσθέτοντας λίγο ακόμη ελαίολαδο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC να πάρει η πίτα σου όμορφο χρώμα για μίση ώρα με τρία τέταρτα της ώρας
Tip
Τα φύλλα κρούστας είναι πολύ λεπτά και δίνουν τραγανή γεύση στην πίτα σου. Γι' αυτό προτίμησέ τα από το σπιτικό χωριάτικο φύλλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ