Η αφράτη ζύμη κουρού με λαχταριστό τυρί φέτα και κασέρι. Απλή, εύκολη και παραδοσιακή συνταγή που θα σου επιτρέψει να έχεις πάντα μαζί σου ένα ωραίο τυροπιτάκι για κάθε στιγμή λιγούρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ τυρί φέτα τριμμένη
- 250 γρ κασέρι τριμμένο
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού με λίγο νερό (2 κ.σ.) για το ψήσιμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε το αλεύρι και ρίξε στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ζύμωσε τη ζύμη σου καλά να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει
- Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό)
- Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια
- Σε ένα μπολ ρίξε τα τριμμένα τυριά, μαζί μετα αυγά χτυπημένα και λίγο αλεύρι
- Βάλε ένα κουταλάκι από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και δίπλωσε το, ώστε να σχηματίσει μισοφέγγαρο
- Πάτησε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσει το τυροπιτάκι
- Βάλε τα τυροπιτάκια σε ρηχό λαδωμένο ταψί, και πέρασε τα με τον κρόκο αυγού με ένα πινέλο
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου στους 180 °C
Tip
Αντί για κασέρι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο κίτρινο, μαλακό τυρι. Αρκεί εκείνο να μην είναι αλμυρό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ