Γρήγορη λύση για να χορτάσεις κι εσύ και όλη η παρέα. Μια ζαμπονοτυρόπιτα με υπέροχη γεύση και εύκολη διαδικασία παρασκευής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο σφολιάτας
- 5-6 φέτες ζαμπόν
- 5-6 φέτες έμενταλ
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 αβγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Καβουρδισμένο κουκουνάρι
- Λίγο βούτυρο για το στρώσιμο των φύλλων
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε καλά και μετά πρόσθεσε το γάλα
- Ανακάτεψε να πήξει πολύ ελαφρά, αλλά να μην σφίξει πολύ
- Άνοιξε τη σφολιάτα και στρώσε σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο
- Περίχυσε την κρέμα από γάλα και από πάνω τις φέτες ζαμπόν και το τυρί. Τελίωσε με τις πιπεριές
- Τύλιξε σε ένα πλατύ ρολό κατά μήκος και άφησε στο κέντρο του ταψιού
- Άλειψε με το αυγό και πασπάλισε με λίγο κουκουνάρι
- Ψήσε στο φούρνο να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ