Με τραγανή κρούστα και ζεστό τυρί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- Ζύμη για κανονική μερίδα πίτσας
- 250 γρ. mozzarella κομμένη
- 250 γρ. φέτα, κομμένη
- 250 γρ. blue cheese, κομμένο σε φέτες
- 250 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 10 φύλλα βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι, τις ντομάτες λιωμένες και το σκόρδο. Βράζεις σε μία πολύ μικρή κατσαρόλα για 10 – 15 λεπτά.
- Αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη. Στη συνέχεια, απλώνεις το παραπάνω μείγμα ομοιόμορφα.
- Μόλις η ζύμη αποκτήσεις σχήμα στρογγυλό, ρίχνεις από πάνω τα τέσσερα είδη τυριού.
- Προσθέτεις μερικές φέτες τομάτας ακόμη, τα φύλλα βασιλικού, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα και ροδοκόκκινο χρώμα.
- Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ