Πίτσα με ζύμη ολικής και πεπερόνι

1 Ώρα και 10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πίτσα μπορεί να γίνει το υγιεινό δικό σου γεύμα… Αρκεί να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να μειώσεις τις θερμίδες και τα υπερβολικά λιπαρά. Ξεκίνα από μια ζύμη ολικής, που έχει και περισσότερες φυτικές ίνες και συνέχισε επιλέγοντας τυρί με χαμηλά λιπαρά και άφθονα λαχανικά! Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό…

Θερμίδες 91

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ: 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1 ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1/2 μέτρια γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 100 γρ. πεπερόνι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη
  • 60 γρ. λευκό τυρί λιωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλάτι με το αλεύρι και τη μαγιά! Πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε όλα τα υλικά για να πάρεις μια ζύμη
  • Ζύμωσε μέχρι να πάρεις μια ελαστική ζύμη και άφησε στο μπολ σκεπασμένη με μια πετσέτα σε κάποιο ζεστό σημείο για 30 λεπτά
  • Όσο η ζύμη φουσκώνει προθέρμανε το φούρνο στους 280oC
  • Αφού η ζύμη φουσκώσει και διπλασιαστεί, κόψε σε 2 μερίδες, μία για κάθε πίτσα. Λάδωσε τα ταψάκια και άπλωσε τη ζύμη σε μια αρκετά λεπτή ζύμη
  • Κάνε μερικές τρύπες στη ζύμη  για να μην φουσκώσει περισσότερο και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά να πάρει ελαφρό καστανό χρώμα
  • Αφού ψηθεί και κρυώσει ελαφρά, άπλωσε τη σάλτσα και στη συνέχεια με σειρά τα πεπερόνι, τη μοτσαρέλα και το λευκό τυρί
  • Στη συνέχεια ράντισε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και από πάνω βάλε τις φέτες ντομάτας και την πράσινη πιπεριά
  • Ψήσε την πίτσα για 5-10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σέρβιρε ζεστή

Tip

Μαλακώνει η πίτσα στο σημείο όπου βάζεις τα υλικά σου; Τι μπορείς να κάνεις... Kάνε κλικ εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164