Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοίμασε μια σπέσιαλ πίτσα με υπέροχη ζύμη στην εκπομπή “Το Πρωινό” και πρέπει να τη φτιάξεις τώρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. χλιαρό γάλα
- 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξίδι
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- λίγα φρέσκα βότανα ή αποξηραμένα
- Για τη σάλτσα
- 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο φρέσκο βασιλικό
- Για το γαρνίρισμα
- φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 1 παριζάκι
- 5-6 φέτες κασέρι
- 1 κομμάτι μοτσαρέλα μπαστούνι
- πιπεριά πράσινη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα: Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού.
- Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
- Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
Tip
Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε από τη σάλτσα και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη, ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ