Είναι απο τα πιο διάσημα μείγματα για να νοστιμίσει η σαλάτα σου. Τι περιέχει όμως στην πραγματικότητα;
Η ιταλική κουζίνα, όπως και η ελληνική έχει σαν βάση της τη μεσογειακή διατροφή. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως πρωταγωνιστούν τα φυσικά υλικά, το ελαιόλαδο και η απλοτητα. Το ιταλικό dressing λοιπόν είναι απλώς ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κι αυτό – αν τα υλικά είναι καλά – αρκεί για να απογειώσει τη σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η τυποποιημένη όμως italian dressing σος, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στην αμερικάνικη κουζίνα περιέχει νερό, λάδι, λεμόνι ή ξύδι, πιπεριά ψιλοκομμένη, άνηθο, φινόκιο, ρίγανη και σκόρδο ή κρεμμύδι. Ακούγεται νόστιμο, είναι σίγουρα πιο βαρύ και περίπλοκο και θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση σε λιτές σαλάτες για να μην σκεπάσει τις γεύσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σος αυτή και σαν μαρινάρα για πουλερικά ή χοιρινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ