Αντικατάστησε τον κιμά με νόστιμο portobello ψημένο στο γκριλ σε μια μαρινάρα μπαλσάμικου και σκόρδου. Ένα burger διαφορετικό από τα άλλα με μόλις 260 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 στρογγυλά ψωμάκια για burger
- 4 μανιτάρια portobello
- 1/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 4 φέτες τυρί προβολόνε
- 4 φύλλα μαρουλιού
- Μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μανιτάρια με την μαλακή πλευρά προς τα πάνω σε ένα ρηχό πυρίμαχο πιάτο ή ταψάκι
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξίδι, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε
- Περίχυσε με το μείγμα μπαλσάμικου τα μανιτάρια και άφησε τα να σταθούν για 15 λεπτά, γυρίζοντας δύο φορές μέσα στο πιάτο να πιουν τα υγρά
- Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου και ψήσε τα μανιτάρια. Πέρασε με τη μαρινάρα που σου έχει μείνει τα μανιτάρια όσο ψήνονται
- Λίγο πριν τα βγάλεις από το φούρνο βάλε από πάνω μια φέτα τυρί να λιώσει
- Κόψε τα ψωμάκια στα δύο και βάλε στο καθένα από ένα φύλλο μαρουλιού, τα μανιτάρια με το λιωμένο τυρί και μια ροδέλα κρεμμύδι και ντομάτα
- Σέρβιρε
Tip
Μην βάλεις τα μανιτάρια κάτω από το νερό για να τα πλύνεις. Δες εδώ πως θα τα καθαρίσεις...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ