Θα τη βρεις σε μορφή σκόνης ή σε φύλλο ζελατίνας…
Όπως και να έχει είναι το μυστικό που θα πήξει τις κρέμες σου, θα τους δώσει βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση! Ανάλογα με τη μορφή, πρέπει να χρησιμοποιήσεις και διαφορετική ποσότητα. Υπολόγισε πως για κάθε 1 κ.γ. σε σκόνη, θα πρέπει να βάζει 2 φύλλα ζελατίνας. Έτσι θα ξέρεις σε κάθε συνταγή την ποσότητα που χρειάζεσαι…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνήθως μουλιάζεις τα φύλλα σε κρύο νερό πριν τα χρησιμοποιήσεις στην συνταγή σου! Σε κάποιες συνταγές ενδέχεται να σου ζητηθεί να την αφήσεις να σταθεί για μερικά λεπτά σε καυτό νερό. Το μυστικό σε κάθε περίπτωση είναι να βεβαιωθείς πως η ζελατίνη λιώνει καλά, για να εξαπλώσει την “πηκτική” δύναμή της στο γλυκό σου!
Ανακάλυψε εδώ νόστιμες συνταγές με μους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ